Gisteravond was de 10e speelronde van de DPD Eredivisie. Kraker van deze speelronde was Victoria thuis tegen koploper CS Drachten. Het werd een titanenstrijd. Victoria pakte de overwinning, waardoor Drachten zijn koppositie verloor. Coulisse/Twente behaalde de meeste punten en mag zich na vanavond koploper van de DPD Eredivisie noemen.

 

SQUASH CITY AMSTERDAM    1-12    MEERSQUASH HOOFDDORP

MeerSquash heeft woensdagavond een overwinning geboekt in de DPD Eredivisie. De Hoofddorpse squashers wonnen in Amsterdam met 12-1 van Squash City. Met kopman Paul Coll weer in de gelederen, die vorige week in London een internationaal toptoernooi (de Canary Wharf Classic) op zijn naam schreef, bleken de mannen van MeerSquash woensdag een maatje te groot voor de Amsterdammers. Nathan Lake wist de Amsterdammers nog wel op een toetje te trakteren door de tweede game te winnen met 11-8. De daaropvolgende games waren voor de Nieuw-Zeelander. Juan Camilo Vargas en Bart Ravelli wisten wel de volledige score te behalen. Zij wonnen met 3-0 van respectievelijk Marc ter Sluis en Tom Lucas. MeerSquash blijft met deze overwinning op de 5de plek. SquashCity zakt met 1 plaats naar de 7de plaatst in de DPD Eredivisie en zal punten moeten pakken om Utrecht van zich af te houden.

Nathan Lake    ENG    PSA – #52              1-3    Paul Coll    NZL    PSA – #7
Marc ter Sluis    NED    PSA – #239           0-3    Juan Camillo Vargas    COL    PSA – #116
Tom Lucas    NED    NL – #22                    0-3    Bart Ravelli    NED    NL – #9

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

LETMEDOIT SQUASH UTRECHT    2-12    DKPT.IT MAX BEVERWIJK

Gisteren heeft DKTP.IT MAX Beverwijk goede zaken gedaan in de DPD Eredivisie door met 12-2 van hekkensluiter LetmedoIT Squash Utrecht te winnen. Hierdoor blijft de Beverwijkse formatie op de 4de plaats. De avond begon nog spannend met een 3-2 overwinning van Roberto Kalshoven op Niels Hoevenaars. De games die Kalshoven won waren overigens zeer overtuigend (11-3, 11-5, 11-3), maar Niels Hoevenaars was een grillige tegenstander, die 2 games kon afsnoepen van de Castricummer in Beverwijkse dienst. De twee wedstrijden die volgden waren in het voordeel van DKTP-it MAX. Zowel kopman Iker Pajares als de Duitser Jens Schoor wonnen vrij comfortabel met 3-0 van respectievelijk voormalig Nederlands kampioen Sebastiaan Weenink en Tom Hoevenaars. Pajares was snel en fit. Hiermee kon hij de aanvalslust van Weenink weerstaan, ondanks dat baltovenaar Weenink nog een aantal wonderbaarlijk mooie shots speelde. Schoor was vooral beter in de precisie van zijn slagen en speelde tactisch wat slimmer dan zijn tegenstander Tom Hoevenaars. Door het verlies blijft Utrecht onderaan maar loopt het 1 punt in op nummer 7 Squash City.

Sebastiaan Weenink    NED    NL – #4      0-3    Iker Parajes    SPA    PSA – #57
Tom Hoevenaars    NED    NL – #7            0-3    Jens Schoor    GER
Niels Hoevenaars    NED    NL – #20         2-3    Roberto Kalshoven    NED    NL – #18

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Jeroen van Vilsteren

LABEE GROUP/ RIDDERKERK    2-12    COULISSE/TWENTE

Het team van Henk Meulenbelt beleefde een goede avond in Ridderkerk. De huidige landskampioen heeft de koppositie heroverd van CS Drachten/Froconsur. De Twentenaren gingen er met de volledige buit vandoor. De avond begon goed door de overwinning van Bastiaan Meulenbelt 3-1 op Luke Stauffer, die eerder dit seizoen wel wist te winnen van Meulenbelt. Bastiaan behaalde hiermee een belangrijke overwinning voor de koppositie. Vervolgens won Kandra vrij eenvoudig in drie games van de Nederlander Dylan Bennett. Op positie twee kwam Edmon Lopez in actie tegen Rene Mijs. De Spanjaard had zijn handen vol aan Nederlands nummer 2. In de tweede game wist de Nederlander een tiebreak af te dwingen maar won Lopez. De derde game ging wel naar de Nederlander. De Spanjaard spleepte daarop echter de laatste game binnen en behaalde daarmee de volle buit voor Twente.

Dylan Bennett    NED    NL – #3                0-3    Raphael Kandra    GER    PSA – #16
Rene Mijs    NED    NL – #11                     1-3    Edmon Lopez    SPA    PSA – #61
Luke Stauffer    NED    NL – #33               1-3    Bastiaan Meulenbelt    NED    NL – #24

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

VICTORIA ROTTERDAM    10-6    CS DRACHTEN/FROCONSUR

De spannendste wedstrijd van de avond ging tussen Victoria Rotterdam en CS Drachten/ Froconsur. CS Drachten verdedigde een voorspong van zes punten op nummer drie Victoria Rotterdam. Beide ploegen hebben kampioensambities. De avond begon direct goed tussen Joeri Hapers en Thijs Roukens. Roukens kwam op een 2-0 voorsprong maar wist deze niet te verzilveren. Hapers wist de derde game met 13-11 te winnen en bracht de spanning in de wedstrijd. De daaropvolgende games gingen ook naar de Belgisch nummer 141 van de wereld. Nadat Hapers Victoria op het goede spoor had gezet, begon Schweertman voortvarend aan zijn wedstrijd tegen Chris Simpson. In de eerste game kwam hij met 10-7 voor, maar wist deze voorsprong niet te verzilveren. De derde game was de Nederlander wel succesvol en pakte hij een game van de nummer 39 van de wereld. Simpson liet zich echter niet verder verrassen en won de wedstrijd. De beslissing van de avond ging tussen Joel Makin en Daryl Selby. De twee verschillen maar drie plekken op de wereldranglijst en het was dan ook smullen voor het Rotterdamse publiek. Makin bleek de sterkere speler van de twee. Selby won de tweede game maar moest zijn meerdere erkennen in de Welshman. Door de overwinning zakt CS Drachten naar de tweede plaats. Victoria blijft derde, maar verkleint de achterstand op de koploper met 3 punten. Daarmee is het ongekend spannend in de Nederlandse Eredivisie.

Joel Makin    WAL    PSA – #18                 3-1    Daryl Selby    ENG    PSA – #21
Piedro Schweertman    NED    NL – #1     1-3    Chris Simpson    ENG    PSA – #39
Joeri Hapers    BEL    PSA – #141             3-2    Thijs Roukens    NED    NL – #265

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

Logo SBN